Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Chilis bab

Chilis bab

Chilis bab A mexikói chilis babra mindenkinek meg van a saját tuti receptje. Ez a változat rendkívül könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. Laktató, finom és rendkívül gazdag rostokban. 

Chilis bab recept

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 db paradicsom,
  • fél piros, sárga és zöld kaliforniai paprika,
  • 2 evőkanál étolaj,
  • 450 g marhahús (darált)lehet sertés is, vagy fele-fele,
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom,
  • 350 ml sör (világos),
  • 1 kávéskanál római kömény (őrölt),
  • 1 teáskanál chili pehely,
  • 1 kávéskanál fahéj (őrölt),
  • 1 mokkáskanál koriander (őrölt),
  • só, bors (fekete, tört),
  • 240 g babkonzerv,
  • 1 kávéskanál barna cukor,
  • 60 ml kávé (erős főzet),
  • 15 g étcsokoládé 

Elkészítése:

  1. A hagymát és a fokhagymát a Tupperware Turbó Aprító segítségével felaprítjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Az előkészítő késsel apró kockákra vágjuk a paradicsomot, a kaliforniai paprikákat is és a hagymához adjuk. A darált marhahúst hozzáadjuk majd 5-10 perc alatt átpirítjuk. 
  3. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és felöntjük a sörrel. Sózzuk, borsozzuk és hozzászórjuk a mozsárban összezúzott fűszereket és a barna cukrot. Időként átkevergetve kb. 45 percig főzzük, ügyelve a folyadékmennyiségre. Ennyi idő alatt besűrűsödik az alap, megpuhul a hús is. 
  4. Ha nem lenne elég szaftos, vagy hamar elpárolog a leve, akkor nyugodtan pótoljátok még egy kevés sörrel.
  5. A főzési idő vége felé hozzáadjuk a lecsepegtetett babkonzervet, a kávét és a csokoládét, majd még 8-10 percig főzzük a chilis babot.
  6. Nachos chipssel,sajttal vagy tejföllel, koriander vagy petrezselyemlevéllel megszórva tálaljuk az elkészült Chili con carne-t.
Tartalomhoz tartozó címkék: Turbó Aprító Előkészítő kés