Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Csokis keksz

Csokis keksz

Csokis keksz

Előkészítési idő: 10’ 6-7 / 190°C / 375°F: 9-10’ Pihentetési idő: 5-10’

HOZZÁVALÓK 16 KEKSZHEZ

  •  ± 210 g liszt
  • ± 50 g kakaópor, szitálva
  • 5 ml szódabikarbóna
  •  2 ml tk só
  •  110 g sótlan vaj, puha
  •  ± 220 g cukor
  •  2 tojás
  •  5 ml vaniliakivonat

 

ELKÉSZÍTÉS

  1.  Vegyük ki a sütőrácsot a sütőből és légkeverés nélkül melegítsük elő 6-7-es fokozaton 190 °C-ra.
  2.  Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
  3.  Tegyük a Tupperware Pro Gyorskeverőbe a vajat és a cukrot, fedjük le és verjük fel II-es fokozaton, amíg világos színű és puha állagú lesz.
  4.  Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, fedjük le és verjük fel II-es fokozaton, amíg a keverék egynemű lesz.
  5.  Öntsük hozzá a lisztkeveréket, fedjük le és keverjük II-es fokozaton, amíg nehéz lesz keverni.
  6.  Kaparjuk le az oldalait és fejezzük be a keverést néhány másodperc alatt a Szilikon Keverővel.
  7.  Helyezzük a Tupperware Szilikonos Tepsit hideg sütőrácsra vagy fém tepsire.
  8. A közepes fejjel ellátott Multi Adagolókanállal formázzunk kb. 16 golyót, tegyük 5 cm-es távolságra egymástól a Szilikon Tepsin.
  9.  Süssük 9-10 percig. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Tipp: A vaj kezdeti textúrájától függően a tészta végső állaga változhat. Ha a tészta túl puha és ragad a kanálhoz, tegyük hűtőbe 30 percre.