Csokis keksz
Előkészítési idő: 10’ 6-7 / 190°C / 375°F: 9-10’ Pihentetési idő: 5-10’
HOZZÁVALÓK 16 KEKSZHEZ
- ± 210 g liszt
- ± 50 g kakaópor, szitálva
- 5 ml szódabikarbóna
- 2 ml tk só
- 110 g sótlan vaj, puha
- ± 220 g cukor
- 2 tojás
- 5 ml vaniliakivonat
ELKÉSZÍTÉS
- Vegyük ki a sütőrácsot a sütőből és légkeverés nélkül melegítsük elő 6-7-es fokozaton 190 °C-ra.
- Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
- Tegyük a Tupperware Pro Gyorskeverőbe a vajat és a cukrot, fedjük le és verjük fel II-es fokozaton, amíg világos színű és puha állagú lesz.
- Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, fedjük le és verjük fel II-es fokozaton, amíg a keverék egynemű lesz.
- Öntsük hozzá a lisztkeveréket, fedjük le és keverjük II-es fokozaton, amíg nehéz lesz keverni.
- Kaparjuk le az oldalait és fejezzük be a keverést néhány másodperc alatt a Szilikon Keverővel.
- Helyezzük a Tupperware Szilikonos Tepsit hideg sütőrácsra vagy fém tepsire.
- A közepes fejjel ellátott Multi Adagolókanállal formázzunk kb. 16 golyót, tegyük 5 cm-es távolságra egymástól a Szilikon Tepsin.
- Süssük 9-10 percig. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp: A vaj kezdeti textúrájától függően a tészta végső állaga változhat. Ha a tészta túl puha és ragad a kanálhoz, tegyük hűtőbe 30 percre.