Csokikosárkák
Csokikosárkák
Előkészítés: 15 perc
Hűtés: 30 perc
Sütés: 10 perc, 180°C-on
3 perc, 600 Watton
+ 15-20 perc, 140°C-on
Hozzávalók
Tésztához:
- 150 g (300 ml) liszt
- 50 g (100 ml) porcukor
- 15 ml keserű kakaópor
- 50g puha vaj
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- csipet só
Csokikrém:
- 50 ml tej
- 10 g vaj
- 120 ml tejszín
- 120 g étcsoki
- 2 tojás
- csipet só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-on, a rács nélkül.
- A 3 L-es Gyorskelesztőben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a puha vajat. Gyúrjuk össze, míg sima tésztát nem kapunk.
- Adjuk hozzá a tojást és a tojássárgáját, és gyúrjuk össze alaposan. Ezt követően tegyük 30 percre a hűtőbe.
- A Kombinyújtóba hideg vizet töltve, nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, a sütikiszúrók nélkül.
- Szúrjuk ki a tésztát, használjuk a Vágósegédet Szilikon Korsár formához. Tegyük a formákat a Szilikon Kosárba, majd süssük 10 percig és tegyük félre. Ezt követően hagyjuk kihűlni a sütőt 140°C-ra.
- A krém elkészítéséhez a Mikroséf Mikrokannába 1 L melegítsük meg a tejet, vajat és tejszínt 3 perc alatt 600 watton.
- A 3 L-es Kelesztő Tálba daraboljuk bele az étcsokit és öntsük le a meleg MikroSéf Mikrokanna tartalmával. Alaposan keverjük össze, de figyeljünk, hogy ne legyen buborékos. Adjuk hozzá a tojásokat és a sót, majd keverjük el.
- Öntsük a csoki krémet a sült tésztára a Szilikon Kosár Formákban, és süssük őket további 15-20 percig 140°C-on.