Húsvéti pogácsa
Mindenki kedvence a főtt sonka húsvétkor! Miután megfőtt mit csinálsz a sonkalével? Kiöntöd??? Ne hagyd kárba veszni, készíts belőle pogácsát!
Húsvéti pogácsa receptje
Hozzávalók:
- 4dl sonkalé
- 5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 2 dl kefír
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 80 dkg liszt
- A tetjére: 10dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás
Elkészítése:
- A langyos sonkalét az Óriás kelesztőtálba töltjük.
- Belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk kicsit felfutni (2-3 perc)
- Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk.
- Lefedjük a kelesztőtálat, NEM LÉGTELENÍTJÜK!, hagyjuk megkelni! (kb 20-25 perc, vagy amíg nem pukkan)
- Kiborítjuk a gyúrólapra a tésztát, majd a vízzel töltött kombinyújtó segítségével 22cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
- Megkenjük a tojással, rászórjuk a sajtot, majd kiszaggatjuk a pogácsákat.
- Szilikon tepsire helyezve 180-200 °C-on szép pirosra sütjük.