Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Húsvéti pogácsa

Húsvéti pogácsa Mindenki kedvence a főtt sonka húsvétkor! Miután megfőtt mit csinálsz a sonkalével? Kiöntöd??? Ne hagyd kárba veszni, készíts belőle pogácsát!

Húsvéti pogácsa receptje

Hozzávalók:

  • 4dl sonkalé
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 dl kefír
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 80 dkg liszt
  • A tetjére: 10dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás

Elkészítése:

  1. A langyos sonkalét az Óriás kelesztőtálba töltjük.
  2. Belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk kicsit felfutni (2-3 perc)
  3. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk.
  4. Lefedjük a kelesztőtálat, NEM LÉGTELENÍTJÜK!,  hagyjuk megkelni! (kb 20-25 perc, vagy amíg nem pukkan)
  5. Kiborítjuk a gyúrólapra a tésztát, majd a vízzel töltött kombinyújtó segítségével 22cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
  6. Megkenjük a tojással, rászórjuk a sajtot, majd kiszaggatjuk a pogácsákat. 
  7. Szilikon tepsire helyezve 180-200 °C-on szép pirosra sütjük. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek húsvét pogácsa