Kapros túrós croissant
Készítsd el saját croissant-odat, mint a pékek, frissen, melegen és finoman! Édes vagy sós péksütemények, lepény vagy pizza szeletek, vagy akár mini szendvicsek különböző tematikus partykra!
KAPROS TÚRÓS CROISSANT
HOZZÁVALÓK 1-2 SZEMÉLYRE:
- 3 szál kapor
- 70 g túró
- 500 g leveles tészta
- 1 tojássárgája
- 1 ek tej (± 15 ml)
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra, 6-7-es fokozaton.
- A kaprot aprítsuk össze a Turbó Aprítóval, adjuk hozzá a túrót és keverjük alaposan össze.
- A Gyúrólapon nyújtsuk ki a leveles tésztát a Kombinyújtóval. Majd tegyük az Ínyencvarázsra.
- Gurítsuk végig a nyújtót a tésztán, így háromszög alakú tésztákat fogunk kapni.
- Szilikon Kenőecsettel kenjük be a háromszögek csúcsát vízzel.
- Tegyünk túrókeveréket minden háromszögre. Ezután tekerjük fel a háromszögeket croissant alakúra.
- Rakjuk a croissant-okat a Szilikon Tepsire. A croissant-ok közötti távolságnak legalább 1,5 cm-nek kell lennie.
- Keverjük össze a tojássárgáját és a tejet a Mix-Fix Proban (350 ml), majd kenjük be vele a croissantokat.
- A méretüktől függően, süssük 18-22 percig.