Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Kapros túrós croissant

Kapros túrós croissant Készítsd el saját croissant-odat, mint a pékek, frissen, melegen és finoman! Édes vagy sós péksütemények, lepény vagy pizza szeletek, vagy akár mini szendvicsek különböző tematikus partykra!

KAPROS TÚRÓS CROISSANT

HOZZÁVALÓK 1-2 SZEMÉLYRE:

  •  3 szál kapor 
  • 70 g túró
  • 500 g leveles tészta
  • 1 tojássárgája
  • 1  ek tej (± 15 ml)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra, 6-7-es fokozaton. 
  2.  A kaprot aprítsuk össze a Turbó Aprítóval, adjuk hozzá a túrót és keverjük alaposan össze. 
  3. A Gyúrólapon nyújtsuk ki a leveles tésztát a Kombinyújtóval. Majd tegyük az Ínyencvarázsra.
  4. Gurítsuk végig a nyújtót a tésztán, így háromszög alakú tésztákat fogunk kapni. 
  5. Szilikon Kenőecsettel kenjük be a háromszögek csúcsát vízzel. 
  6. Tegyünk túrókeveréket minden háromszögre. Ezután tekerjük fel a háromszögeket croissant alakúra.
  7. Rakjuk a croissant-okat a Szilikon Tepsire. A croissant-ok közötti távolságnak legalább 1,5 cm-nek kell lennie. 
  8.  Keverjük össze a tojássárgáját és a tejet a Mix-Fix Proban (350 ml), majd kenjük be vele a croissantokat.
  9.  A méretüktől függően, süssük 18-22 percig.