Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Karfiolkrém Bundázott Garnélával

Karfiolkrém Bundázott Garnélával

Vajon egészséges a garnéla rák?

Sok minden szól amellett, hogy a garnéla egészséges táplálék. A görbe kis rák kevés zsírt és energiát tartalmaz, sok benne a fehérje, a vas és a B12-vitamin – még jó adag egészséges omega-3 zsírsav is található benne.

Elkészítési idő 30 perc

Mikrohullámú sütőben ​600 Watton 20 perc

Sütőben 250°C-on 10 perc

Pihentetési idő 7 perc 

HOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYNEK

KARFIOLKRÉM

  • 600 g karfiol 
  • 1 tyúkhúsleves kocka 
  • 200 ml tejszín 
  • Só, bors

BUNDÁZOTT GARNÉLA

  •  1 tojás 
  • 1 nagy csipetnyi curry 
  • 18 nagy nyers garnélarák, megtisztítva (kivéve a farokrész) 
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa (± 60 ml) 
  • 25 g kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsük el a karfiolkrémet: mossuk meg a karfiolt és szedjük rózsáira. Helyezzük a MikroSéfbe (2,25 L) a szétmorzsolt leveskockával és 600 ml vízzel. Fedjük le és tegyük mikrohullámú sütőbe 10 percig 600 Watton. Hagyjuk állni 2 percig. Keverjük össze, majd tegyük újra mikrohullámú sütőbe 10 percig és hagyjuk további 5 percig állni. Adjuk hozzá a tejszínt és fűszerezzük sóval és borssal. 
  2. Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra (8-9). 
  3. A Konyhaművész Pro Tálban (1,5 L) verjük fel a tojást curryvel, sóval és borssal a Tupperware Mesterfogás Habverővel. Adjuk hozzá a garnélákat és óvatosan keverjük össze a Mesterfogás Kombicsipesszel, hogy teljesen befedje a keverék őket. 
  4. A lecsepegtetett garnélákat helyezzük a Friss Tálba (2 L), szórjuk meg zsemlemorzsával és kókuszreszelékkel, fedjük le és rázzuk össze. 
  5. Húzzunk 3 garnélát egy nyársra majd tegyük az Tupperware UltraPro Sütőtálcára. Süssük 10 percig fedetlenül. 
  6. Ha szükséges, melegítsük meg a karfiolkrémet és pürésítsük botmixerrel, majd tálaljuk a garnélás nyársakkal.

 

Tipp: Tegyük a Konyhaművész Pro Tál (1,5 L) tetejét a MikrSéf Mikrokannára pürésítés közben, így elkerülhetjük, hogy kifröcskölődjön.