Karfiolkrém Bundázott Garnélával
Vajon egészséges a garnéla rák?
Sok minden szól amellett, hogy a garnéla egészséges táplálék. A görbe kis rák kevés zsírt és energiát tartalmaz, sok benne a fehérje, a vas és a B12-vitamin – még jó adag egészséges omega-3 zsírsav is található benne.
Elkészítési idő 30 perc
Mikrohullámú sütőben 600 Watton 20 perc
Sütőben 250°C-on 10 perc
Pihentetési idő 7 perc
HOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYNEK
KARFIOLKRÉM
- 600 g karfiol
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 200 ml tejszín
- Só, bors
BUNDÁZOTT GARNÉLA
- 1 tojás
- 1 nagy csipetnyi curry
- 18 nagy nyers garnélarák, megtisztítva (kivéve a farokrész)
- 4 evőkanál zsemlemorzsa (± 60 ml)
- 25 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
- Készítsük el a karfiolkrémet: mossuk meg a karfiolt és szedjük rózsáira. Helyezzük a MikroSéfbe (2,25 L) a szétmorzsolt leveskockával és 600 ml vízzel. Fedjük le és tegyük mikrohullámú sütőbe 10 percig 600 Watton. Hagyjuk állni 2 percig. Keverjük össze, majd tegyük újra mikrohullámú sütőbe 10 percig és hagyjuk további 5 percig állni. Adjuk hozzá a tejszínt és fűszerezzük sóval és borssal.
- Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra (8-9).
- A Konyhaművész Pro Tálban (1,5 L) verjük fel a tojást curryvel, sóval és borssal a Tupperware Mesterfogás Habverővel. Adjuk hozzá a garnélákat és óvatosan keverjük össze a Mesterfogás Kombicsipesszel, hogy teljesen befedje a keverék őket.
- A lecsepegtetett garnélákat helyezzük a Friss Tálba (2 L), szórjuk meg zsemlemorzsával és kókuszreszelékkel, fedjük le és rázzuk össze.
- Húzzunk 3 garnélát egy nyársra majd tegyük az Tupperware UltraPro Sütőtálcára. Süssük 10 percig fedetlenül.
- Ha szükséges, melegítsük meg a karfiolkrémet és pürésítsük botmixerrel, majd tálaljuk a garnélás nyársakkal.
Tipp: Tegyük a Konyhaművész Pro Tál (1,5 L) tetejét a MikrSéf Mikrokannára pürésítés közben, így elkerülhetjük, hogy kifröcskölődjön.