Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Klasszikus kenyér recept

Klasszikus kenyér recept

Elpkészítési idő: 15 perc

Pihentetési idő: 40 perc + 30 perc

Sütési idő: 30 perc 180°C-on

Hozzávalók: 

  • 500g kenyérliszt
  • 1 tk. (5ml) só
  • 1 tk. cukor
  • 20g élesztő
  • 250ml félzsíros tej
  • 60g olvasztott növényi zsiradék
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

  1.  A 4,5 literes kelesztő tálba keverjük össze a lisztet, sót, cukrot és az élesztőt. Alkossunk egy lyukat a közepébe és öntsük bele a tejet ls a zsiradékot. 
  2. Zárjuk be az edényt, és rázzuk, míg a hozzávalók össze nem keverednek. 
  3. Gyúrjuk össze a tésztát, majd ismlt zárjuk rá a tetőt, és hagyjuk kelni kb. 40 percet, vagy míg a tető le nem ugrik, vagy míg a tészta kétszeresére nem dagad. 
  4. Tegyük a tésztát a Szilikon Király formába ( vagy a szögletes ultra proba) úgy, hogy 5 cm helyet hagyjunk az edény tetejétől, hogy tudjon nőni a tészta, és hagyjuk állni kb. 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 180°C -ra. 
  5. Verjünk fel egy tojássárgáját és kenjük be vele, majd enyhén vagdossuk be a tészta tetejét. 
  6. Süssük kb. 30 percig, míg a tészta aranybarna nem lesz. 
  7. Az edényből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek