Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Mini fűszeres tonhal muffin

Mini fűszeres tonhal muffin

Mini fűszeres tonhal muffin

Elkészítési idő 15 perc

Sütő 6 / 180°C, 25 perc

HOZZÁVALÓK 15 MUFFINHOZ 

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 salottahagyma
  • 2 szál friss koriander
  • 75 g konzerv tonhal, lecsepegtetve és darabokra szedve
  • 50 ml olívaolaj
  • 50 ml vörösbor
  • 2 tk currypor (± 10 ml)
  • 2 tk őrölt koriander (± 10 ml)
  • 75 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek joghurt (± 15 ml)
  • 2 ek tejszín (± 30 ml)
  • 1 tk sütőpor (± 5 ml)
  • Só, bors

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (6-os fokozat).
  2. Hámozzuk meg és vágjuk a fokhagymát 2 részre. Hámozzuk meg és vágjuk a salottahagymát 4 részre. 
  3. A Turbó Aprítóban aprítsuk össze a salottahagymát,  a fokhagymát és a friss koriandert, majd tegyük a Mérő-Mix Pro 1,25 L-be. 
  4. Adjuk hozzá a tonhalat, az olívaolajat, a vörösbort, a curry port és az őrölt koriandert, keverjük össze a Szilikon Spatulával, és hagyjuk állni 30 percig. (opcionális).
  5. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a joghurtot, a tejszínt, a sütőport, a sót és a borsot, és keverjük össze a Szilikon Spatulával. 
  6. Helyezzük a Szilikon Mini Muffint a hideg sütőrácsra. Öntsük a keveréket a formákba, és süssük 25 percig. 
  7. Tálaljuk melegen.