Mini fűszeres tonhal muffin
Mini fűszeres tonhal muffin
Elkészítési idő 15 perc
Sütő 6 / 180°C, 25 perc
HOZZÁVALÓK 15 MUFFINHOZ
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 salottahagyma
- 2 szál friss koriander
- 75 g konzerv tonhal, lecsepegtetve és darabokra szedve
- 50 ml olívaolaj
- 50 ml vörösbor
- 2 tk currypor (± 10 ml)
- 2 tk őrölt koriander (± 10 ml)
- 75 g liszt
- 1 tojás
- 1 ek joghurt (± 15 ml)
- 2 ek tejszín (± 30 ml)
- 1 tk sütőpor (± 5 ml)
- Só, bors
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (6-os fokozat).
- Hámozzuk meg és vágjuk a fokhagymát 2 részre. Hámozzuk meg és vágjuk a salottahagymát 4 részre.
- A Turbó Aprítóban aprítsuk össze a salottahagymát, a fokhagymát és a friss koriandert, majd tegyük a Mérő-Mix Pro 1,25 L-be.
- Adjuk hozzá a tonhalat, az olívaolajat, a vörösbort, a curry port és az őrölt koriandert, keverjük össze a Szilikon Spatulával, és hagyjuk állni 30 percig. (opcionális).
- Ezután adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a joghurtot, a tejszínt, a sütőport, a sót és a borsot, és keverjük össze a Szilikon Spatulával.
- Helyezzük a Szilikon Mini Muffint a hideg sütőrácsra. Öntsük a keveréket a formákba, és süssük 25 percig.
- Tálaljuk melegen.