Mogyorós- almás morzsasüti

Mogyorós - almás morzsasüti
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc 160 °C-on
Hozzávalók 12 sütihez:
Az almás töltelékhez:
- 5-6 kisebb alma meghámozva, kimagozva
- 50g barnacukor
- 15 ml (1ek) liszt
- 1 tk. vanília kivonat
A morzsához:
- 200g liszt
- 100g barnacukor
- 100g sótlan puha vaj, apró darabokra vágva
- 100g mogyoró
- 10 papír kapszli
Elkészítés:
- Vegyük ki a sütőből a rácsot, majd melegítsük elő 160°C-ra. Először is hámozzuk meg, és magozzuk ki az almákat, vágjuk őket kisebb darabokra, majd keverjük hozzá a töltelék többi hozzávalóit. Daráljuk át az egészet a KonyhaGuru durva daráló betétjével. Hagyjuk állni 10-15 percig.
- Készítsük el a morzsát, keverjük össze egy tálban a lisztet és a cukrot. Adjuk hozzá a vajat, majd a keveréket daráljuk át a KonyhaGuru durva daráló betétjével. A durvára őrölt zsemlemorzsához hasonló állagot kell kapnunk.
- Béleljük ki a Szilikon Mini Torta Formát papír kapszlikkal, rendezzük el a sütőformát a rácson. Osszuk szét a formákban az almás keveréket, majd tegyük a tetejére egyenletesen a barnacukros- mogyorós morzsát.
- Süssük 160°C-on kb. 20 percig, amíg a sütik teteje aranybarna nem lesz. Amikor készre sült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni kb. 10 percig tálalás előtt!