Mozzarellás húsgolyók
Mozzarellás húsgolyók
HOZZÁVALÓK
- 650 g darált marhahús
- 1 nagy tojás
- 120 g parmezán, reszelt
- 1 tk só (± 5 ml)
- bors
- 1 mozzarella golyó (125 g)
- 1 tk olaj (± 5 ml)
- 500 ml paradicsomszósz
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 250 ° C-ra (8-9 fokozat) légkeveréses üzemmódban.
- Tegyük a Kelesztő Tálba a darált marhahúst, tojást, 60 g reszelt parmezánt, sót és borsot. Keverjük alaposan össze a Szilikon Spatulával.
- Vékonyan szeleteljük fel a mozzarellát.
- A Szilikon Kenőecsettel enyhén kenjük be olajjal a Chini Party "gömb alakú" formázójának belsejét. Majd formázzunk 8 mozzarellával megtöltött húsgolyót. Minden formázás előtt enyhén olajozzuk be a formázót.
- Helyezzük a húsgolyókat az UltraPro 2 L-be és süssük 6 percig tető nélkül.
- Eközben öntsük a paradicsomos szószt a MikroSéfbe (1 L) és tegyük 5 percre mikrohullámú sütőbe 600 Watton.
- Ezután öntsük a felmelegített paradicsom mártást a húsgolyókra és szórjuk meg a maradék parmezánnal.
- Süssük 230 ° C-on (7-8-as fokozat) tető nélkül kb. 10-12 percig.
- Tálaljuk Mikrós Tésztafőzőben készített tésztával.