Narancsos Tőkehal
NARANCSOS TŐKEHAL
Elkészítési idő: 20 perc
Pihentetési idő: 5 perc
HOZZÁVALÓK 2 FŐRE
• 600 g édesburgonya
• 2 vastag darab tőkehalfilé (egyenként kb. 140 g)
• só és bors
Narancsos-mogyorós morzsa
• 1 narancs
• 25 g mogyoró
• 30 g keksz (pl. Tuc-Tuc)
• tengeri só
Elkészítés:
1. Hámozza meg az édesburgonyát a Zöldséghámozóval, majd vágj szeletekre a Mandolin Szeletelő (2 / zárt ) segítségével. Töltsön 400 ml hideg vizet a MikroKombó Edénybe, majd helyezze rá a Szűrőt. Tegye az édesburgonyát a Magas Szűrőbe, fedje le,
és melegítse mikrohullámú sütőben 10 percig 900 Watton.
2. Tegye a tőkehalat az Alacsony Szűrőbe, és sózza, borsozza meg. Helyezze az Edényre a a két Szűrőt, tegye rá a fedőt, majd főzze a tőkehal vastagságától függően további 2-4 percig 600 Watton. Hagyja pihenni 5 percig.
3. Morzsa: Reszelje le a narancs héját és távolítsa el a fehér részeket a narancsgerezdekről. Keverje össze a mogyorót, a kekszet, a narancshéj reszeléket és a tengeri sót a KombiSéfben.
4. Tálalja a tőkehalat a narancsgerezdekkel és az édes burgonyával, majd szórja meg az egészet a morzsával.