Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Paleo Kráter Sütemény

Paleo Kráter Sütemény Javaslom:  ✔Gluténérzékenyeknek,  ✔Tojásra érzékenyeknek,  ✔Szójára, kukoricára, burgonyára, rizsre, magokra, maglisztekre érzékenyeknek  ✔Vegánoknak

Hozzávalók:

  • 235 g Szafi Free világos piskóta lisztkeverék
  • 15 g Szafi Fitt holland kakaópor 
  • 180 g víz
  • 40 g frissen facsart citromlé (nem bolti 100%-os!)
  • 70 g por eritrit (fontos, hogy por állagú édesítő legyen!!!) 
  • 3 ek Szaffi vaníliás zabpuding
  • 1,5 dl tej
  • Gránátalma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Facsarjuk le a citromot a Konyhagyöngye Pro segítségével, mérjük ki a 40 grammot, tegyük Tupperware Kelesztő tálba, majd adjuk hozzá a vizet, a por eritritet és a kakaóport. 
  3. A Mesterfogás Keverőkanállal keverjük jól el, majd ehhez adjuk a 235 gramm lisztkeveréket. 
  4. A Mikrós Zabkása főzőbe tegyük bele a tejet, a pudingport és 2-3 csepp édesítőszert, keverjük össze, majd 2 percre tegyük a mikróba 800W-on. 
  5. Öntsük a Tupperware Szilikon Magas Tepsibe, díszítsük gránátalmával és süssük készre. kb. 20 perc a sütési idő. (TŰPRÓBA FONTOS!)
  6. Ha megsült, hagyjuk a formában hűlni 5-10 percet, ezután könnyedén kifordítható a süteményünk. 

 

 

 

Az alaprecept forrása: ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog

Köszönet a képekért Marton Szilvinek.