Paleo Kráter Sütemény
Javaslom:
Gluténérzékenyeknek,
Tojásra érzékenyeknek,
Szójára, kukoricára, burgonyára, rizsre, magokra, maglisztekre érzékenyeknek
Vegánoknak
Hozzávalók:
- 235 g Szafi Free világos piskóta lisztkeverék
- 15 g Szafi Fitt holland kakaópor
- 180 g víz
- 40 g frissen facsart citromlé (nem bolti 100%-os!)
- 70 g por eritrit (fontos, hogy por állagú édesítő legyen!!!)
- 3 ek Szaffi vaníliás zabpuding
- 1,5 dl tej
- Gránátalma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Facsarjuk le a citromot a Konyhagyöngye Pro segítségével, mérjük ki a 40 grammot, tegyük Tupperware Kelesztő tálba, majd adjuk hozzá a vizet, a por eritritet és a kakaóport.
- A Mesterfogás Keverőkanállal keverjük jól el, majd ehhez adjuk a 235 gramm lisztkeveréket.
- A Mikrós Zabkása főzőbe tegyük bele a tejet, a pudingport és 2-3 csepp édesítőszert, keverjük össze, majd 2 percre tegyük a mikróba 800W-on.
- Öntsük a Tupperware Szilikon Magas Tepsibe, díszítsük gránátalmával és süssük készre. kb. 20 perc a sütési idő. (TŰPRÓBA FONTOS!)
- Ha megsült, hagyjuk a formában hűlni 5-10 percet, ezután könnyedén kifordítható a süteményünk.
Az alaprecept forrása: ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog
Köszönet a képekért Marton Szilvinek.