Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Paradicsom és Édeskömény Gazpacho - A hűsítő kedvenc

Paradicsom és Édeskömény Gazpacho - A hűsítő kedvenc

A gazpacho a hűsítő kedvenc, a legjobb hideg zöldségleves. 

A paradicsom, paprika, uborka, hagyma, meg még pár apróság, ezekből készül a világ egyik legjobb, leghűsítőbb és legegyszerűbb, ugyanakkor méltán szinte leghíresebb levese, a gazpacho. 

Hozzávalók:

  • 5 paradicsom (± 600 g)
  •  1 kaliforniai paprika (± 200 g)
  •  1 uborka (± 500 g)
  •  ½ fokhagyma
  •  25 ml sherry ecet
  •  30 ml olívaolaj
  •  5 ml só
  •  1 csipetnyi bors
  •  1 kis édeskömény (± 150 g)

Az ánizs habhoz:

  • 250 ml jól lehűtött, magas zsírtartalmú tejszín
  •  1 ml édeskömény mag
  • Só és bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az Univerzális Zöldséghámozóval hámozzuk meg az összes zöldséget és daraboljuk fel, az édeskömény kivételével.
  2.  Aprítsuk össze a paradicsomot a KombiSéfben, hogy folyékony állagú legyen, majd öntsük a Mérő-Mixbe (2 L).
  3.  Aprítsuk össze a borsot, az uborkát, a fokhagymát, az ecetet és a 25 ml olívaolajat a KombiSéfben, majd keverjük össze Mérő-Mixben a paradicsommal. Ízlés szerint ízesítsük.
  4.  Szeleteljük le vékony szeletekre az édesköményt a Mandolin Szeletelővel, enyhén sózzuk és keverjük össze a maradék olívaolajjal.
  5. Szervírozzuk a gaspachót pohárban, vékonyra szeletelt édesköménnyel és ánizs habbal.

ÁNIZS HAB

  1.  Gyorskeverővel verjük fel a tejszínt, a végén adjuk hozzá az édeskömény magot, sózzuk és borsozzuk.
  2. Tálaljuk jól lehűtve.