Paradicsom és Édeskömény Gazpacho - A hűsítő kedvenc
A gazpacho a hűsítő kedvenc, a legjobb hideg zöldségleves.
A paradicsom, paprika, uborka, hagyma, meg még pár apróság, ezekből készül a világ egyik legjobb, leghűsítőbb és legegyszerűbb, ugyanakkor méltán szinte leghíresebb levese, a gazpacho.
Hozzávalók:
- 5 paradicsom (± 600 g)
- 1 kaliforniai paprika (± 200 g)
- 1 uborka (± 500 g)
- ½ fokhagyma
- 25 ml sherry ecet
- 30 ml olívaolaj
- 5 ml só
- 1 csipetnyi bors
- 1 kis édeskömény (± 150 g)
Az ánizs habhoz:
- 250 ml jól lehűtött, magas zsírtartalmú tejszín
- 1 ml édeskömény mag
- Só és bors
ELKÉSZÍTÉS
- Az Univerzális Zöldséghámozóval hámozzuk meg az összes zöldséget és daraboljuk fel, az édeskömény kivételével.
- Aprítsuk össze a paradicsomot a KombiSéfben, hogy folyékony állagú legyen, majd öntsük a Mérő-Mixbe (2 L).
- Aprítsuk össze a borsot, az uborkát, a fokhagymát, az ecetet és a 25 ml olívaolajat a KombiSéfben, majd keverjük össze Mérő-Mixben a paradicsommal. Ízlés szerint ízesítsük.
- Szeleteljük le vékony szeletekre az édesköményt a Mandolin Szeletelővel, enyhén sózzuk és keverjük össze a maradék olívaolajjal.
- Szervírozzuk a gaspachót pohárban, vékonyra szeletelt édesköménnyel és ánizs habbal.
ÁNIZS HAB
- Gyorskeverővel verjük fel a tejszínt, a végén adjuk hozzá az édeskömény magot, sózzuk és borsozzuk.
- Tálaljuk jól lehűtve.