Sütőtökös - Fetás kenyér
Előkészítési ideje 10 perc, Pihentetési ideje 10 perc, Sütési ideje 60 perc 180°C-on
Profi tipp: Ha nincs író kéznél, akkor keverjünk össze 310 ml tejet 2 teáskanál citromlével és hagyjuk állni, amíg kissé összesűrűsödik. Az írótól a kenyér igazán puha lesz.
- 1⁄2 kicsi sütőtök (körülbelül 600 g), megtisztítva és magok eltávolítva
- 625 ml önkelesztős (sütőporos) liszt
- 1 tk só
- 3 tk apróra vágott rozmaring
- 100 g vaj, megolvasztva
- 310 ml író
- 2 extra nagy tojás
- 80 g dán feta, nagy darabokra morzsolva
- 1 kicsi, félbevágott és vékonyra szeletelt vöröshagyma
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra 6-os fokozaton. Reszeljünk le 1 1⁄2 csésze tököt egy tálba a KonyhaGuru Reszelővel. Vékonyan szeleteljük fel a maradékot. Szórjuk meg liszttel, rozmaringgal, sóval és borssal.
- Keverjük össze a vajat, az írót és a tojást egy külön tálban, például a Mérő-Mix Proban (1,25 L). Keverjük hozzá fokozatosan a száraz összetevőket, amíg teljesen egynemű lesz. Finoman morzsoljuk hozzá a fetát, hogy nagy darabokban maradjon.
- Kenjük be a Szögletes UltraPro (1,8 L) belsejét vajjal, és szórjuk meg 1 evőkanál liszttel.
- Kanalazzuk a keveréket az UltraProba. Simítsuk el a tetejét. Finoman nyomjuk a szeletelt tököt és a szeletelt hagymát a tetejére.
- Süssük 1 órán keresztül, vagy amíg aranybarna lesz. Hagyjuk állni 10 percig. Tegyük a kezünket a kenyér tetejére és fordítsuk fejjel lefelé, hogy kiforduljon a formából. Rakjuk egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
- Szeletjük fel Új Generációs Kenyérvágó Késsel és szervírozzuk vajjal megkenve. Nagyszerűen elfér az Ebéd Boxban.