Taco Saláta
Angolról fordítva-A taco saláta egy tex-mex étel, amely ötvözi a tex-mex tacókban használt alapanyagokat. Az étel Texasból származott az 1960-as években.
TACO SALÁTA ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc. SÜTÉS IDEJE: 8 perc.
ÖSSZETEVŐK (1 FŐRE)
- 150 g darált csirke- vagy marhahús
- 5 ml taco fűszer* (1 teáskanál)
- 1 ml só (vagy 1/4 teáskanál)
- 45 ml korianderes-citromos öntet** (vagy 3 evőkanál)
- 45 g cseresznyeparadicsom (félbevágva) (vagy 1/4 csésze)
- 35 g kukorica (főtt) (vagy 1/4 csésze)
- 40 g paprika (apró kockákra vágva) (vagy 1/4 csésze)
- 15 ml lilahagyma (apró kockákra vágva) (vagy 1 evőkanál)
- 35 g reszelt sajt (cheddar, pepper jack stb.) (vagy 1/2 csésze)
- 25 g saláta (római vagy jégsaláta) (apróra vágva) (vagy 1 csésze)
- tortillacsíkok (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS
- Egy kis tálban keverjük össze a darált csirkehúst, a taco fűszert és a sót. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokon, majd süssük a húst 5-8 percig, vagy amíg teljesen átsül. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.
- A 825 ml-es Univerzális Palackban adjuk hozzá az öntetet, majd rétegesen építsük fel a salátát, kezdve a paradicsommal, paprikával, kukoricával, főtt darált csirkével, sajttal, lilahagymával. A tetejére salátát teszünk. Végül adjunk hozzá tortillacsíkokat.
- Zárjuk le az Univerzális Palackot, és tároljuk a hűtőben fogyasztásig.
- Amikor tálalásra kész, rázzuk össze az összes hozzávalót. Öntsük tálba vagy együnk a tégelyből.
- TIPP: * A házi taco fűszer elkészítéséhez a következő hozzávalókat keverjük össze: • 5 ml vagy 1 teáskanál chilipor • 5 ml vagy 1 teáskanál fokhagymapor •2 ml vagy 1/2 teáskanál paprika • 2 ml vagy 1/2 teáskanál kömény • 2 ml vagy 1/2 teáskanál hagymapor • 1 ml vagy 1/4 teáskanál cayenne-i bors • 1 ml vagy 1/4 teáskanál bors • 1 ml vagy 1/4 teáskanál só • 1 ml vagy 1/4 teáskanál oregánó