Barion Pixel
A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.
Termékek Menü

Túrós Mandarinos tortácska

Túrós Mandarinos tortácska

Hoffmann Ferencné Babi Tupperware Csoportvezető Magyarországon. 

Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Gyorskelesztő 

Hogy miért? - "Rendkívül sokoldalú! Annyu mindenre lehet felhasználni, és még tárolni is lehet benne."

Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.

Miért választotta ezt a receptet? - "A ropogós lap és a puha, mandarinos túrókrém a tetején mennyei kombináció."

Túrós Mandarinos tortácska

Elkészítési idő: 50 perc

Fagyasztási idő 30 perc

Mikrohullámú sütőben 600 Watton 30 perc

Pihentetési idő: 5 perc

Fagyasztási idő: 20-30 perc

HOZZÁVALÓK 4-6 SZEMÉLY RÉSZÉRE

  • 100 g kétszersült/pirított kenyér
  •  20 g darált mandula
  •  3 evőkanál mogyorókrém (± 45 ml)
  •  1 doboz konzerv mandarin
  •  250 g tehéntúró
  •  2 evőkanál cukor (± 15 ml)
  •  200 ml lehűtött tejszín
  •  10 g zselatin
  •  3 evőkanál víz (± 45 ml)
  •  2 narancs
  •  1 citrom

ELKÉSZÍTÉS

  1.  A KonyhaGuru Multireszelő betétjével megdaráljuk a kétszersültet és a 80 g mandulát. A Mérő-Mix Proban (2 L), a Szilikon Spatulával, összekeverjük a darált kétszersültet a mogyorókrémmel.
  2.  Elosztjuk a masszát a Formázó Toronyba és óvatosan belenyomkodjuk egy evőkanállal. 30 percre a fagyasztóba tesszük.
  3.  Leszűrjük a mandarinokat és a KombiSéffel feldaraboljuk. Hozzáadjuk a túrót és a cukrot. A Turbó Aprítóval felaprítjuk a maradék mandulát és hozzáadjuk a KombiSéf tartalmához. 
  4.  A Gyorskeverővel a tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk apránként adagolva a KombiSéf tartalmát a tejszínhabhoz és a Szilikon Spatulával óvatosan összekeverjük. 
  5.  A Mikroséf Mikrokannában 5 percre vízbe áztatjuk zselatint, majd lefedjük és mikrohullámú sütőbe tesszük 30 másodpercre 600 Watton. A Mesterfogás Habverővel addig keverjük, ameddig a zselatin teljesen feloldódik.Hagyjuk 5 percet pihenni, majd utána adjuk hozzá a krémhez és keverjük jól össze. 
  6.  Osszuk el a krémet a Formázó Toronyba az első réteg morzsalékos mogyorókrém tetején. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 1 órára vagy a fagyasztóba 20-30 percre.
  7. Az előkészítő késsel távolítsuk el a citrusfélék héját, majd vágjuk ki a cikkeket.
  8.  Vegyük ki a formából a tortácskákat és tálaljuk citrom- és narancs szeletekkel, mentalevéllel és a Zöldséghámozóval vagy Konyhai Ollóval a citrom héjából készített díszítéssel.

Tipp: A gyümölcsöket olvasztott csokoládéba lehet mártani és a desszertet tejszínhabbal díszíteni, így még különlegesebb ínyencséget kapunk.