Túrós Mandarinos tortácska
Hoffmann Ferencné Babi Tupperware Csoportvezető Magyarországon.
Az ő kedvenc terméke: A Tupperware Gyorskelesztő
Hogy miért? - "Rendkívül sokoldalú! Annyu mindenre lehet felhasználni, és még tárolni is lehet benne."
Cikkünkben az Ő receptjét olvashatjátok, melyet a 2017-es Tupperware Culinary Starts Főzőversenyen készített.
Miért választotta ezt a receptet? - "A ropogós lap és a puha, mandarinos túrókrém a tetején mennyei kombináció."
Túrós Mandarinos tortácska
Elkészítési idő: 50 perc
Fagyasztási idő 30 perc
Mikrohullámú sütőben 600 Watton 30 perc
Pihentetési idő: 5 perc
Fagyasztási idő: 20-30 perc
HOZZÁVALÓK 4-6 SZEMÉLY RÉSZÉRE
- 100 g kétszersült/pirított kenyér
- 20 g darált mandula
- 3 evőkanál mogyorókrém (± 45 ml)
- 1 doboz konzerv mandarin
- 250 g tehéntúró
- 2 evőkanál cukor (± 15 ml)
- 200 ml lehűtött tejszín
- 10 g zselatin
- 3 evőkanál víz (± 45 ml)
- 2 narancs
- 1 citrom
ELKÉSZÍTÉS
- A KonyhaGuru Multireszelő betétjével megdaráljuk a kétszersültet és a 80 g mandulát. A Mérő-Mix Proban (2 L), a Szilikon Spatulával, összekeverjük a darált kétszersültet a mogyorókrémmel.
- Elosztjuk a masszát a Formázó Toronyba és óvatosan belenyomkodjuk egy evőkanállal. 30 percre a fagyasztóba tesszük.
- Leszűrjük a mandarinokat és a KombiSéffel feldaraboljuk. Hozzáadjuk a túrót és a cukrot. A Turbó Aprítóval felaprítjuk a maradék mandulát és hozzáadjuk a KombiSéf tartalmához.
- A Gyorskeverővel a tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk apránként adagolva a KombiSéf tartalmát a tejszínhabhoz és a Szilikon Spatulával óvatosan összekeverjük.
- A Mikroséf Mikrokannában 5 percre vízbe áztatjuk zselatint, majd lefedjük és mikrohullámú sütőbe tesszük 30 másodpercre 600 Watton. A Mesterfogás Habverővel addig keverjük, ameddig a zselatin teljesen feloldódik.Hagyjuk 5 percet pihenni, majd utána adjuk hozzá a krémhez és keverjük jól össze.
- Osszuk el a krémet a Formázó Toronyba az első réteg morzsalékos mogyorókrém tetején. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább 1 órára vagy a fagyasztóba 20-30 percre.
- Az előkészítő késsel távolítsuk el a citrusfélék héját, majd vágjuk ki a cikkeket.
- Vegyük ki a formából a tortácskákat és tálaljuk citrom- és narancs szeletekkel, mentalevéllel és a Zöldséghámozóval vagy Konyhai Ollóval a citrom héjából készített díszítéssel.
Tipp: A gyümölcsöket olvasztott csokoládéba lehet mártani és a desszertet tejszínhabbal díszíteni, így még különlegesebb ínyencséget kapunk.